Жителі Австралії, Канади і США отримали електронну розсилку з погрозами. Їм повідомляли про бомбу і вимагали викуп у біткоїнах

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Жителі Австралії, Канади і США отримали електронну розсилку з погрозами. Їм повідомляли про бомбу і вимагали викуп у біткоїнах

Andre Francois / Unsplash

Низка мешканців Австралії і Нової Зеландії, Канади і США отримали практично однакові електронні листи з погрозами вибуху. Про це повідомили представники кібербезпеки Австралії, пише Reuters.

«Враховуючи, що ці шкідливі електронні листи поширюються в усьому світі, в нас є підстави вважати, що це афера», — йдеться в заяві австралійського центру кібербезпеки.

У листах, зокрема, йшлося, що бомба буде підірвана, якщо відправники не отримають викуп у біткоїнах.

Цілу низку листів-погроз про бомби було надіслано електронною поштою сотням підприємств, державних установ і шкіл у Сполучених Штатах і Канаді з вимогою оплати криптовалютою, але жодна з цих погроз не підтвердилася.

  • У Франції міністерство закордонних справ заявило про злом інтернет-платформи Ariane. Були викрадені персональні дані користувачів.
  • До викрадення даних 500 млн гостей готелів групи Marriott International Inc. в усьому світі причетні китайські хакери.
  • Marriott вважає, що була викрадена інформація про приблизно 500 млн гостей. Дані близько 327 млн з них включають імена, поштові адреси, номери телефонів і паспортів, адреси електронної пошти, дату народження, стать, відомості про прибуття та виїзд, а також іншу інформацію.