Держдумі запропонували розробити «автономний інтернет» для Росії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

На розгляд Державної думи Росії внесли законопроект про розробку російського сегменту інтернету на випадок, якщо доступу до зарубіжних серверів не буде, повідомляє ТАСС.

Автори законопроекту — група парламентаріїв на чолі з головою комітету Ради Федерації з конституційного законодавства Андрієм Клішасом. На їхню думку, це мінімізує передачу за кордон даних, якими обмінюються між собою російські користувачі. Для цього будуть визначені точки підключення російських мереж до закордонних.

«Їхні власники, оператори звʼязку зобовʼязуються при виникненні загрози забезпечити можливість централізованого керування трафіком», — цитує агентство текст документу.

Документ передбачає встановлення в російських мережах технічних засобів, які будуть визначати джерело трафіку. У разі необхідності ці засоби будуть обмежувати доступ до ресурсів із забороненою інформацією не тільки з мережевих адрес, але і шляхом заборони пропуску трафіку. Крім того, для роботи російського сегменту інтернету в ізольованому режимі буде створена національна система доменних імен.

У Держдумі зазначили, що цей документ розроблений з урахуванням «агресивного характеру прийнятої у вересні 2018 року стратегії національної кібербезпеки США».