Детективний роман Андруховича та історія про бігову лошицю Мері. ВВС назвала переможців премії «Книга року 2018»

Дата:

BBC News Україна обрала переможців премії «Книга року-2018». Про це повідомляється на сторінці редакції у Facebook.

Премію отримали роман Юрія Андруховича «Коханці Юстиції», збірка есе «Церебро» Андрія Бондаря і дитяча книжка Сашка Дерманського «Мері».

Як повідомляє ВВС, кожен з переможців — Юрій Андрухович, Сашко Дерманський та Андрій Бондар — отримає винагороду 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті ( 35 тис. грн).

Крім того, видавці книг-переможців — Meridian Czernowitz (Чернівці), А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА (Київ) та Видавництво Старого Лева (Львів) — отримають право використовувати логотип «Книга року ВВС» у своїх наступних виданнях.

Роман Андруховича «Коханці Юстиції» розповідає про так званих «галицьких душогубів». Події відбуваються в VII—XX століттях і стосуються злочинців, які постали перед судами австро-угорської, польської, німецької та радянської імперій.

Дитяча книга «Мері» Сашка Дерманського — про звичайну сімʼю, в якій є мама, тато та двоє діток. Вони долають буденні труднощі, доки в їх житті несподіванно не зʼявляються казкові персонажі — криничник Мефодій, пан Вихиляс і бігова лошиця Мері.

Книга «Церебро» Андрія Бондаря складається з 16 есе, в яких описуються життєві події, що найбільш вразили автора, — від уроків водіння в Києві до «маринування дельфінів у тісних брезентових басейнах дельфінарієв».