Роналду зізнався у несплаті податків. У січні він постане перед судом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Футболіст туринського «Ювентуса» та збірної Португалії Кріштіану Роналду постане перед судом 14 січня 2019 року, повідомляє іспанське видання AS.

На слуханнях, які відбудуться в Мадриді, футболіст визнає свою провину в ухиленні від сплати податків на суму €14,7 млн. Футболіст отримає два роки вʼязниці умовно, що в Іспанії є звичайною практикою в таких випадках.

Роналду вже сплатив більшу частину штрафу. У серпні 2018 року він переказав іспанському казначейству €13,4 млн. Проте футболіст ще не брав участі в судовому процесі, як цього вимагає законодавство Іспанії.

Як повідомляє видання, на засіданні він офіційно підтвердить угоду та отримає умовний термін. У разі повторного порушення іспанського законодавства Роналду отримає вже реальний тюремний термін.

Футболіст виступав за мадридський «Реал» з 2009 по 2018 рік. Його звинувачують у чотирьох випадках податкового шахрайства за цей період. Адвокат португальця Хосе Антоніо Чоклан намагався уникнути кримінального покарання для свого підзахисного, замінивши його грошовим штрафом у € 375 тис , але суд відхилив цю пропозицію.

  • У вересні американка Кетрін Майорга подала на Роналду позов до суду штату Невада. Дівчина звинувачує його в тому, що він зґвалтував її в 2009 році в готелі Лас-Вегаса. Після того, що сталося, вона подала заяву в поліцію, але не розкрила імʼя нападника.
  • У 2010 році Майорга підписала з юристами Роналду угоду про нерозголошення та отримала $375 тис. за мовчання.
  • Пізніше Кріштіану Роналду спростував звинувачення, назвавши це «медіаспектаклем».