Трамп заявив Ердогану про можливість екстрадиції Гюлена

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Трамп заявив Ердогану про можливість екстрадиції Гюлена

Recep Tayyip Erdoğan / Flickr

Президент США Дональд Трамп заявив лідеру Туреччини Реджепу Ердогану, що питання можливості екстрадиції проповідника Фетхуллаха Гюлена опрацьовується у Вашингтоні. Про це повідомив голова МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу. Про це пише ТАСС.

Також відомо, що спецпрокурор Роберт Мюллер надав прокуратурі дані про дії колишнього помічника глави Білого дому Майкла Флінна, який діяв в інтересах Туреччини. За його інформацією, Флінну та його синові обіцяли близько 15 млн доларів у разі видачі Туреччині проповідника Фетхуллаха Гюлена.

  • Гюлен — один з організаторів спроби державного перевороту в Туреччині. Суд також видав ордер на його арешт у справі про вбивство російського посла в Туреччині Андрія Карлова.
  • Туреччина наполягає на екстрадиції Гюлена зі США, звинувативши Вашингтон у підтримці його організації FETO.
  • Спеціальний радник ФБР, який розслідує справу про ймовірну змову Трампа з Росією, Роберт Мюллер звинуватив колишнього голову передвиборної кампанії Трампа Пола Манафорта у брехні федеральним слідчим.
  • Команда Мюллера з травня 2017 року розслідує втручання Росії у президентські вибори США 2016 року і звʼязки між Кремлем і передвиборним штабом Дональда Трампа.
  • У цій справі висунули звинувачення колишньому голові передвиборного штабу Трампа Полу Манафорту. Присяжні визнали його винним за 8 з 18 пунктів звинувачення.