Епіфаній заявив, що Онуфрій буде митрополитом Російської православної церкви в Україні

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Епіфаній заявив, що Онуфрій буде митрополитом Російської православної церкви в Україні

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Предстоятель УПЦ Московського патріархату Онуфрій, який позбувся титулу митрополита Київського після Обʼєднавчого собору, матиме статус тільки митрополита Російської православної церкви в Україні. Про це в інтерв’ю ТСН.Тиждень розповів новообраний ​глава Православної церкви України, митрополит Київський та всієї України Епіфаній.

«Вселенський патріарх адресував лист особисто митрополиту Онуфрію, в якому було чітко сказано про те, що після Об’єднавчого собору — обрання предстоятелем цієї обʼєднаної церкви митрополита Київського, він автоматично стає канонічним митрополитом Київським. Від того часу відповідно не може існувати двох митрополитів Київських. Відповідно митрополит Онуфрій буде тільки митрополитом Російської православної церкви в Україні», — повнив Епіфаній.

За його словами, парафії УПЦ Московського патріархату зараз «перебувають у лоні Російської православної церкви, маючи українську реєстрацію».

Епіфаній також закликає священнослужителів із Московського патріархату прилучатися до єдиної Православної церкви України.

«Ми повинні найперше показати нашу єдність, будувати церкву на засадах любові, взаєморозуміння, братнього ставлення, бо зараз є багато тих, хто бажає перейти до Єдиної православної церкви, але вони перелякані. Вони до кінця не вірили і, напевно, зараз ще не вірять і сумніваються, що ця справа буде до кінця завершена. Але ми довели, ми обʼєднались», — підкреслив Епіфаній.