Волкер скасував зустріч із Сурковим і прогнозує нові санкції проти Росії «за місяць-два»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Волкер скасував зустріч із Сурковим і прогнозує нові санкції проти Росії «за місяць-два»

U.S. Embassy Kyiv Ukraine / Flickr

Спеціальний представник Державного департаменту США Курт Волкер скасував свою зустріч із радником президента РФ Владиславом Сурковим через захоплення українських кораблів у Керченській протоці. Про це він повідомив на прес-брифінгу у Брюсселі.

Волкер нагадав, що через цей акт агресії президент США Дональд Трамп скасував заплановану зустріч із російським президентом Володимиром Путіним. Він додав, що вирішив вчинити так само і відкласти свою зустріч, поки Росія тримає у полоні українських моряків.

«Я запропонував приїхати з візитом до Москви цього місяця. Я готувався до цієї поїздки, коли Росія атакувала українські кораблі», — сказав він.

Крім того, Волкер додав, що обговорював із європейськими партнерами санкції проти Росії та введення нових. «Я думаю, що обговорення в Європі стосуватиметься того, чи буде це окремий пакет або він буде привʼязаний до Криму. Але є переконання, що повинна бути відповідь і будуть додаткові санкції... Я б не здивувався, якби це сталося у наступні місяць-два», — сказав він.