«Можу служити на Афоні чи в Єрусалимі». Митрополит Олександр відреагував на своє відсторонення Синодом УПЦ МП

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Можу служити на Афоні чи в Єрусалимі». Митрополит Олександр відреагував на своє відсторонення Синодом УПЦ МП

Марків Михайло / УНІАН

Рішення Синоду Української православної церкви Московського патріархату про відсторонення та заборону священнослужіння нічого не варте. Так заявив в інтервʼю Gordon.ua митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко).

«До релігійної організації, яка ввела санкції проти мене, я з 15 грудня ніякого відношення не маю. Засмучуватися з приводу прийнятого ними рішення не доводиться. Адже заздалегідь нами була написана апеляція, і Вселенський патріарх підтвердив, що заборони і санкції Московського патріархату не є дійсними», — сказав митрополит.

Він також пояснив, що не отримував офіційного повідомлення про ці рішення, а на Синод його не запрошували. «Вони діють в односторонньому порядку. Як мінімум, мене повинні були попередити про засідання Синоду. А також висунути обвинувачення або вимагати пояснень. Для таких випадків є церковний суд. Але ні виклику, ні допиту не було», — сказав митрополит Олександр.

Він запевнив, що буде служити, як і раніше, а його сан зберігається. «Я можу служити як на Афоні, так і в Єрусалимі. А ось ті, хто приймав рішення щодо мене, такі служіння проводити не можуть. І, звичайно, цим рішенням хочуть налякати інших священнослужителів», — додав Драбинко.