Парламент Британії відмовився обговорювати вотум недовіри премʼєру Мей

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Парламент Британії відмовився обговорювати вотум недовіри премʼєру Мей

Jay Allen / Number 10 / Flickr

Питання про вотум недовіри премʼєр-міністру Великої Британії Терезі Мей не буде обговорюватися парламентом. Про це пише телеканал Sky News, посилаючись на джерела в офісі глави уряду.

Зазначається, що парламентарії назвали «трюком» спробу лідера опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіна винести це питання на голосування і вважають, що немає сенсу витрачати на це час.

Напередодні Джеремі Корбін запропонував розглянути питання про недовіру премʼєр-міністру Терезі Мей через те, що вона перенесла голосування про угоду з Євросоюзом щодо Brexit. Спочатку голосування планувалося на 11 грудня, однак Мей заявила, що угоду в нинішньому вигляді не підтримає більшість депутатів, і перенесла голосування.

Премʼєр повідомила, що голосування в парламенті щодо підсумкової угоди про вихід країни з Євросоюзу відбудеться на тижні, що починеться 14 січня, пише ВВС. При цьому Мей підкреслила, що продовжує виступати проти повторного референдуму за Brexit. Як зазначила премʼєр-міністр, нове всенародне голосування лише «ще більше розділить нашу країну в той час, коли ми повинні працювати для її обʼєднання».