Правозахисники афроамериканців зі США оголосили бойкот Facebook та Instagram

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Правозахисна організація «Національна асоціація сприяння прогресу кольорового населення» (NAACP) заявила, що повернула пожертви Facebook. Вона також закликала бойкотувати соцмережу після того, як стало відомо, що платформу використовували для маніпулювання афроамериканцями на президентських виборах 2016 року.

На своїй сторінці Twitter NAACP закликала користувачів соцмережі 18 грудня взяти участь в акції і на знак протесту вийти з Facebook та Instagram.

«Національна асоціація сприяння прогресу кольорового населення» (National Association for the Advancement of Colored People, або NAACP) — велика громадська організація США, заснована для захисту прав чорного населення. Є однією з найстаріших і найвпливовіших організацій, які борються за громадянські права

Як стало відомо з доповіді для комітету з розвідки Сенату США, Росія під час кампанії з впливу на президентські вибори США 2016 року приділяла особливу увагу спільноті афроамериканців.

Згідно з дослідженням, в межах російської кампанії для роботи з афроамериканським співтовариством виділяли десятки акаунтів і сторінок, у той час як для інших етнічних і релігійних груп — одну або дві сторінки.

У доповіді згадується 81 сторінка у Facebook, імовірно створена «Агентством інтернет-досліджень». З цих сторінок 30 були призначені для афроамериканців і мали 1,2 млн передплатників. При цьому для прихильників правих поглядів виділили 25 сторінок, які залучили 1,4 млн передплатників. Для адептів лівих поглядів було створено сім сторінок із майже 700 тис. передплатників.

  • NAACP заснована 12 лютого 1909 року. Штаб-квартира організації спочатку була в Нью-Йорку, а зараз вона розташована в Балтіморі. Завдяки діяльності асоціації протягом XX століття в США були поступово скасовані сегрегація і ціла низка інших обмежень прав темношкірих.