Працівник воєнізованої охорони «Укрзалізниці» вимагав 400 тисяч гривень у підприємця

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Працівник воєнізованої охорони «Укрзалізниці» вимагав 400 тисяч гривень у підприємця

Пресслужба Служби безпеки України

Спецслужби викрили на систематичному отриманні хабарів працівників «Укрзалізниці», а саме — Дніпровського загону воєнізованої охорони Регіональної філії «Придніпровська залізниця». Про це повідомляє прес-центр СБУ .

«Посадовці загону спільно з представниками місцевого криміналітету організували механізм викрадення вантажів, зокрема металу, вугілля, паливо-мастильних матеріалів з вагонів, які проходять через залізничні станції Запорізької області», — йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, зловмисники вимагали від власників цих вантажів хабар за збереження цілісності та безперешкодне переміщення товарів.

Пресслужба Служби безпеки України

«Співробітники СБ України задокументували факт вимагання одним із керівників Дніпровського загону воєнізованої охорони 400 гривень від приватного підприємця та затримали посадовця під час отримання останньої частини хабара у розмірі майже 150 тисяч гривень», — зазначили в СБУ.

Невдовзі працінику воєнізованої охорони оголосять підозру в одержанні хабара (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу) та оберуть запобіжний захід. Інших учасників злочину встановлюють.