«Укрпошті» дозволили надсилати клієнтам SMS-ки замість паперових повідомлень

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Укрпошті» дозволили надсилати клієнтам SMS-ки замість паперових повідомлень

Samuel Zeller / Unsplash

Кабінет міністрів дозволив публічному акціонерному товариству «Укрпошта» використовувати SMS-повідомлення, щоб інформувати користувачів про надходження поштових відправлень. Рішення уряд прийняв на засіданні 18 грудня, передають «Українські Новини».

«Укрпошті» дозволено використання SMS-повідомлень та мережі інтернет замість паперових носіїв для оповіщення своїх клієнтів, а також створювати можливості для користувачів отримувати послуги в найбільш зручний для них час і впроваджувати нові способи доставки поштових відправлень, у тому числі з використанням абонентської скриньки.

  • Публічне акціонерне товариство «Укрпошта» (ПАТ «Укрпошта») входить до сфери управління Міністерства інфраструктури. Товариство існує з 1994 року і є національним оператором поштового зв’язку України від 10 січня 2002 року.
  • У 2017 році «Укрпошта» отримала 203 млн грн збитку і збільшила чистий дохід на 19,6% — до 5,5 млрд грн в порівнянні з 2016 роком.
  • У 2017 «Укрпошта» доставила понад 186 млн внутрішніх та міжнародних відправлень письмової кореспонденції, понад 21 млн посилок, майже 3 млн відправлень з оголошеною цінністю, також сплатила мільйони переказів, пенсій та грошових допомог.