«Я можу служити в будь-якому храмі». Московський патріархат призначив архієпископа Варсонофія новим митрополитом у Вінниці

Автори:
Олена Мельник, Євген Спірін
Дата:
«Я можу служити в будь-якому храмі». Московський патріархат призначив архієпископа Варсонофія новим митрополитом у Вінниці

Євген Спірін / «Бабель»

Синод Української православної церкви Московського патріархату призначив архієпископа Варсонофія новим митрополитом Вінницької єпархії замість митрополита Вінницького і Барського Симеона, який перейшов до Православної церкви України.

Симеон служить у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці, який раніше перебував у підпорядкуванні Московського патріархату. Парафіяни храму підтримали митрополита Симеона та погодились разом із ним перейти під юрисдикцію до об’єднаної ПЦУ.

Як повідомляє кореспондент theБабеля, архієрей УПЦ МП Варсонофій прибув сьогодні, 18 грудня, до Вінниці та заявив про плани служити в Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці замість Симеона.

«Я можу служити в будь-якому храмі, але силового захоплення церков не буде», — сказав Варсонофій після того, як Симеон відмовився залишати храм. Тож поки питання не вирішиться, Варсонофій служитиме у Хресто-Воздвиженському храмі Вінниці. Перша його служба у вінницькій церкві відбудеться о 17:00.