Екс-голова ДФС Насіров вимагає 1 млн грн у лікаря, який свідчив проти нього в суді

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Екс-голова ДФС Насіров вимагає 1 млн грн у лікаря, який свідчив проти нього в суді

Ковальчук Віктор / УНІАН

Колишній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, якого 11 грудня суд поновив на посаді, подав цивільний позов до лікаря Максима Соколова через розголошення лікарської таємниці. Про це theБабелю повідомив адвокат Насірова Олександр Лисак.

«Без згоди пацієнта лікар не має права розголошувати інформацію про його стан здоров’я. Це конфіденційна інформація», — сказав Лисак.

За його словами, цивільний позов розглядає Шевченківський суд Києва. Насіров вимагає від лікаря 1 млн грн відшкодування. Справа знаходиться на стадії судових дебатів.

Адвокат також підтвердив, що Роман Насіров написав заяву в поліцію про відкриття кримінального провадження через розголошення лікарем конфіденційної інформації.

Що зробив лікар?

Як повідомила виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook, лікар-кардіолог свідчив у суді в кримінальному провадженні щодо Романа Насірова. Зробив лікар це після того, як НАБУ попросила Інститут кардіології ім. академіка М. Д. Стражеска провести обстеження колишнього голови ДФС.

«Пізніше як голова комісії він давав свідчення в суді у справі Насірова. Перебуваючи під присягою і відповідаючи на запитання судді, він озвучив факти про стан здоров’я Насірова», — зазначила Супрун.

Чергове засідання Шевченківського суду відбудеться сьогодні о 14:00.

  • 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді екс-голову Державної фіскальної служби Романа Насірова. Суд також зобовʼязав виплатити йому суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу — 183 342 гривні 84 копійки.
  • НАБУ підозрює Романа Насірова у зловживанні владою і службовим становищем, що завдало державі 2 млрд грн збитків. Слідство вважає, що на посаді керівника ДФС він ухвалював рішення в інтересах позафракційного депутата-втікача Олександра Онищенка, проти якого розслідують провадження за підозрою в махінаціях із газом.
  • Насірова затримали 2 березня 2017 року в лікарні «Феофанія» в Києві. Соломʼянський суд заарештував його з можливістю внесення застави 100 млн грн. Дружина Насірова 16 березня внесла необхідну заставу, і він вийшов на волю.
  • Справу Насірова заслуховують у Шевченківському районному суді Києва. У грудні 2017 року прокурори САП почали зачитувати повний текст обвинувального акта.
  • Матеріали справи містяться на 774 сторінках. У 2018 році у суді встигли дочитати лише до половини — 394 сторінки обвинувачення. Наступне засідання суду в цій справі має відбутися 10 січня 2019 року.