У Німеччині затримали росіянина за порушення санкцій проти РФ

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Німеччині затримали росіянина за порушення санкцій проти РФ

The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine Follow / Flickr

У Німеччині затримали 68-річного росіянина Володимира Д. за порушення економічних санкцій Євросоюзу проти Росії, пише DW .

Федеральна прокуратура в місті Карлсруе заявила 19 грудня, що чоловіка підозрюють у порушенні закону про зовнішньоекономічну діяльність.

Співробітники регіонального управління митних розслідувань та дізнання у Штутгарті затримали росіянина 18 грудня. Обшуки пройшли в його квартирі, а також у службових приміщеннях, що йому належать.

Прокуратура має в своєму розпорядженні докази, що з 2014 до 2018 року Володимир Д. щонайменше двічі поставив товар покупцю з російського оборонного сектора. Це були товари сукупною вартістю понад €1,7 млн, «спеціально пристосовані» для використання у сфері ракетобудування. Мова йде, зокрема, про преси гарячого ізостатичного пресування, які застосовують для додаткового ущільнення деталей і військової авіаційної техніки.

Згідно з приписами економічних санкцій ЄС, постачання схожих товарів у Росію заборонено, якщо вони частково або цілком будуть застосовуватися у військових цілях або якщо їх кінцевим одержувачем стане підприємство оборонного сектора.

Щоб обійти експортний контроль в Німеччині, підозрюваний вдавався до допомоги підставних фірм, а також надавав підроблені документи і проводив технічні маніпуляції з товаром.