«Бездіяльність — не моє амплуа». Жебрівський іде з посади аудитора НАБУ й повертається в політику

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
«Бездіяльність — не моє амплуа». Жебрівський іде з посади аудитора НАБУ й повертається в політику

Марків Михайло / УНІАН

Павло Жебрівський заявив на своїй сторінці в Facebook про те, що йде з посади аудитора Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

19 червня 2018 року президент Петро Порошенко призначив Жебрівського одним із трьох аудиторів НАБУ. При цьому, як зазначив Жебрівський, для початку роботи аудиторів ще необхідно було ухвалити «низку документів, положень, затвердити процедури і визначити бюджет процесу».

«Верховна Рада України це ігнорує», — заявив Жебрівський, зазначивши, що це зробило неможливим виконання його роботи як аудитора НАБУ, тоді як «бездіяльність — не його амплуа».

За його словами, за півроку в таких умовах на своїй посаді він виконав «усе, що не порушує закон і є легітимним», а пропозиції і проекти документів для запуску повноцінної роботи аудиторів були доведені до відповідних органів влади.

«15 листопада 2018 року я направив заяву про складання своїх повноважень аудитора НАБУ в Адміністрацію президента України та з сьогоднішнього дня вважаю себе вільним від цих обовʼязків», — заявив Жебрівський у своєму дописі 19 грудня.

Він також зазначив, що відновлює свою участь у політичному процесі, в тому числі — для боротьби з корупцією».