США ввели санкції проти «отруйників» Скрипалів: Петрова і Боширова

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
США ввели санкції проти «отруйників» Скрипалів: Петрова і Боширова

Youtube / PolitRussia

Міністерство фінансів США заявило про те, що санкції США застосують проти російських ГРУшників «Олександра Петрова» і «Руслана Боширова», підозрюваних в отруєнні російського екс-розвідника Сергія Скрипаля у Великій Британії. Таку інформацію Мінфін США оприлюднив на своєму сайті 19 грудня.

Скріншот із сайту Мінфіну США.
Скріншот із сайту Мінфіну США.

Зазначимо, в списку санкцій Мінфіну США обидва ГРУшники вказані під їх справжніми іменами — Олександр Мишкін і Анатолій Чепіга, — з припискою, що вони також відомі, як Боширов і Петров. Для обох зазначено, що вони повʼязані з російським Головним розвідувальним управлінням.

  • Раніше Скотланд-Ярд оприлюднив нові відеозаписи з підозрюваними в отруєнні Сергія Скрипаля Анатолієм Чепігою («Руслан Боширов») і Олександром Мишкін («Олександр Петров)».
  • 6 грудня керівники спецслужб Великої Британії попередили про чергову хвилю атак російських шпигунів, які отримали нові потенційно смертоносні місії в усій країні.
  • Сергія і Юлію Скрипалів отруїли в Солсбері 4 березня 2018 року. Британська влада звинуватила в цьому російські спецслужби, зокрема офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов.
  • Журналісти встановили, що за прізвищем «Боширова» ховається полковник ГРУ Анатолій Чепіга, а псевдонім «Олександр Петров» має військовий лікар Олександр Мішкін.