США знімають санкції з компаній російського олігарха Дерипаски. На яких умовах?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
США знімають санкції з компаній російського олігарха Дерипаски. На яких умовах?

Simon Dawson / Bloomberg via Getty Images

Міністерство фінансів США оголосило Конгресу, що вирішило зняти санкції з компаній En+, UC Rusal і «ОАО«ЕвроСибЭнерго»», які належать російському олігарху Олегу Дерипасці, повідомляє прес-служба відомства.

Обмеження знімуть протягом 30 днів. Компанії погодилися на суттєві зміни в корпоративному управлінні, в тому числі на зменшення частки Олега Дерипаски нижче 50%. Крім того, вони погодилися переглянути склад рад директорів, а також провести постійний аудит.

Тепер половина оновленої ради директорів En+ складатиметься з громадян США або Великої Британії, а нинішній голова ради директорів Rusal піде у відставку. Сам Дерипаска залишиться під санкціями.

  • Олег Дерипаска опинився в списку росіян, проти яких у квітні 2018 року Мінфін США застосував санкції. Під їхню дію потрапили і підконтрольні бізнесменові компанії, в тому числі «Rusal» — єдиний виробник первинного алюмінію в РФ. Санкції передбачають заморожування активів у США, а також заборону для американських громадян укладати угоди з цими компаніями.
  • У жовтні влада США заморозила активи Дерипаски. Мова йде про маєтки у Вашингтоні і Нью-Йорку.