Вночі: у Польщі зіштовхнулися три трамваї, Порошенко звільнив Богомолець із посади радника, а в Італії знайшли останки динозавра

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Польщі зіштовхнулися три трамваї

У польському місті Познань зіштовхнулися три трамваї. В результаті аварії постраждали 14 осіб, їх доставили в лікарню. Серйозні травми отримав водій одного з трамваїв. Крім нього госпіталізації потребували ще чотири особи, а медичного обстеження — дев’ять. Постраждалих перевезли до чотирьох лікарень.

Погода ускладнила військовим оборону позицій на Донбасі

Війна на Донбасі зараз триває з поправкою на погодні умови. Фронтові дороги настільки розмило, що до деяких позицій бійці добираються винятково на військових броньованих машинах, а в окопах — багнюка. Впливає погода і на тактику захисту, особливо якщо армійські позиції розташовані в низині. Через проблеми з видимістю і зумовлену погодою слабку маневреність військових бойовики підкрадаються майже впритул — на відстань 100 метрів.

Порошенко звільнив Богомолець із посади радника

Президент Петро Порошенко звільнив Ольгу Богомолець із посади свого позаштатного радника. Указ глава держави підписав 19 грудня. Богомолець — депутат Верховної Ради («Блок Петра Порошенка») і голова комітету з питань охорони здоровʼя. На початку грудня вона заявила, що буде балотуватися на посаду президента на виборах у березні 2019 року.

В Італії знайшли останки динозавра

В італійських Альпах виявили останки найдавнішого з відомих цератозаврів — рід хижих ящеротазових динозаврів, що існували в юрському періоді на території Північної Америки, Європи та Африки. Це перший відомий динозавр юрського періоду, виявлений на території сучасної Італії. Палеонтологи стверджують, що ящір, який отримав назву Saltriovenator zanellai, жив близько 200 мільйонів років тому. Дослідження опубліковано в журналі PeerJ.

У Литві затримано підозрюваних у шпигунстві на користь Росії

У Литві за підозрою в шпигунстві на користь Росії затримано кілька людей. Ці особи виконували завдання російської розвідки і намагалися за допомогою своїх дій і контактів з позапарламентськими партіями впливати на політичні процеси в країні, заявив генеральний прокурор Литви Евалдас Пашіліс 19 грудня в Вільнюсі. Він не уточнив кількості ймовірних шпигунів, але повідомив, що серед затриманих — колишній голова Соціалістичного народного фронту Альгірдас Палецкіс, який перебуває під вартою ще з жовтня нинішнього року.