«Американським героям час повернутися додому». Трамп записав відеозвернення, де підтвердив заяву про перемогу над «Ісламською державою»

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Американським солдатам пора повернутися додому, адже перемога над терористичним угрупованням «Ісламська держава» вже здобута. Про це президент США Дональд Трамп повідомив у своєму відеозверненні, яке опубліковано в його соціальних мережах.

«Ми досить довго воювали в Сирії. Я президент вже майже два роки, і ми справді підняли рівень бойових дій, і ми перемогли «Ісламську державу». Ми їх побили, напіддали їм дуже сильно, забрали назад територію, і настав час нашим героям повернутися додому», — сказав Трамп.

У своєму зверненні американський президент підкреслив, що найгірше він себе відчував, коли доводилося повідомляти сімʼям і близьким військовослужбовців про те, що їхні рідні були вбиті під час військових дій.

«Американським героям пора повернутися додому», — сказав Трамп, підкресливши, що американські військові — «великі герої для всього світу, тому що вони боролися з ІД, яка шкодить всьому світу».