«Рейтинг Порошенко підріс». Путін назвав «політичною провокацією» ситуацію з українськими моряками в Керченській протоці

Дата:
«Рейтинг Порошенко підріс». Путін назвав «політичною провокацією» ситуацію з українськими моряками в Керченській протоці

Пресслужба президента російської федерації

Президент Росії Володимир Путін заявив, що ситуація з українськими моряками в Керченській протоці була «політичною провокацією», розрахованою на підняття рейтингів перед виборами президента. Про це Путін сказав на підсумковій прес-конференції.

«Ця ситуація є зрозумілою для наших українських партнерів: там вибори, їм потрібно загострювати, щоб підняти рейтинг одного з претендентів на пост президента... Я маю на увазі чинного президента. Але це погано... Це зрештою йде всупереч інтересам своєї держави... Вдалася вона чи ні? З точки зору підвищення рейтингу — може бути. Рейтинг Порошенка трохи підріс, він з пʼятої позиції перемістився на другу-третю... Юлія Володимирівна — у неї быльше двадцяти, вже двадцять з гаком, а всі інші — Зеленський, там, Бойко і ось Порошенко, у них рейтинг коло 12%. У цьому сенсі вона своє завдання виконала», — заявив Путін.

За його словами, українських моряків «послали... розраховували, що хтось із них загине». «Йде слідство, після розгляду кримінальної справи буде зрозуміло, що з цим далі робити», — додав Путін.