Україна, Грузія і Молдова обʼєднали зусилля в боротьбі з російською окупацією

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Україна, Грузія і Молдова обʼєднали зусилля в боротьбі з російською окупацією

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій

У Тбілісі три країни, які постраждали від російської окупації, — Україна, Грузія і Молдова — підписали меморандум про створення тристоронньої міжвідомчої платформи для обміну досвідом з реінтеграції непідконтрольних державам територій. Про це повідомили в прес-службі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Три країни збираються налагодити обмін досвідом у сфері дотримання прав людини, протидії пропаганді Росії та інформаційній війні, та з налагодження звʼязків із населенням, що проживає на тимчасово окупованих територіях — на Донбасі, в Придністровʼї та Абхазії.

«Ми підписали найважливіший документ, який дозволяє обмінюватися інформацією на зовсім іншому рівні, зокрема щодо ситуації, яка склалася в Україні, Грузії та Молдові, для врахування в роботі при плануванні своїх дій у кожній країні окремо», — підкреслив український міністр Вадим Черниш.

За його словами, країни будуть ділитися напрацюваннями з протидії гібридним загрозам з боку Росії виключно у невійськовій сфері.