Суд скасував санкції Євросоюзу проти екс-премʼєра Миколи Азарова

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Суд скасував санкції Євросоюзу проти екс-премʼєра Миколи Азарова

Гонтар Володимир / УНІАН

Суд Європейського союзу скасував санкції, що були накладені ЄС на колишнього премʼєр-міністра Миколу Азарова. Про це йдеться в рішенні суду за 19 грудня.

У 2014 році Рада ЄС внесла Азарова в санкційний список і заморозила активи екс-премʼєра. У 2015 році обмеження продовжили. Адвокати Азарова оскаржили рішення Євросоюзу

«Скасувати рішення Ради від 5 березня 2015 року про внесення виправлень у Рішення про обмежувальні заходи, спрямовані проти певних осіб, юридичних осіб і компаній з урахуванням ситуації в Україні та Регламенту Ради ЄС від 5 березня 2015 року в частині, що стосується пана Миколи Яновича Азарова», — йдеться у рішенні.

Суд Євросоюзу також постановив, що Рада ЄС має оплатити всі судові витрати Азарова на розгляд позову у першій інстанції та цієї апеляції.

  • Микола Азаров був прем’єр-міністром з 11 березня 2010 до 28 січня 2014 року. Він втік до Росії слідом за президентом Віктором Януковичем після масових розстрілів учасників Революції Гідності у лютому 2014 року.
  • У січні 2018 року Генпрокуратура заочно повідомила Азарову про підозру в незаконному привласненні особливо великих обсягів скрапленого газу, видобутого ПАТ «Укргазвидобування» та ПАТ «Укрнафта». Це завдало державі збитків на 2,2 млрд грн.
  • Також ГПУ оголосила підозру колишньому премʼєр-міністру Миколі Азарову та його синові Олексію, екс-депутату Верховної Ради, в отриманні 140 млн грн хабара.