Рада зобовʼязала УПЦ Московського патріархату вказати в назві церкви приналежність до РПЦ

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Рада зобовʼязала Українську православну церкву Московського патріархату вказати в її назві приналежність до Російської православної церкви (РПЦ).

Законопроект №5309 «Про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» підтримали 240 депутатів. Документ прийнятий за основу та в цілому.

«Я вітаю український парламент, я вітаю українську церкву з великою сьогоднішньою перемогою. Як би не біснувався «руський мир», український парламент у надважливих речах об’єднується, зґуртовується і голосує разом», — сказав спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

Після прийняття документу в парламенті між нардепами почалася бійка.

Законопроект пропонує зобовʼязати релігійні організації вказувати у своїй повній назві приналежність релігійної організації до керівного центру, якщо він перебуває за межами України — на території держави, яка здійснила військову агресію проти України або окупувала частину території.

Відзначимо, що зараз офіційна назва Української православної церкви, що знаходиться в канонічному єднанні з Московським патріархатом, — Українська православна церква (УПЦ).