МВС Росії розпорядилося заблокувати статтю про дівчину-програміста. Вона 10 років вживає героїн і показує це в соцмережах

Дата:
МВС Росії розпорядилося заблокувати статтю про дівчину-програміста. Вона 10 років вживає героїн і показує це в соцмережах

ВКонтакте / Героиня На героине

Міністерство внутрішніх справ Росії вирішило заблокувати статтю під назвою «Героїн – власність моделі» на сайті інтернет-видання «Батенька, да вы трансформер!». Про це йдеться на сайті відомства.

«Проведена перевірка статті «Героїн — власність моделі», опублікованій на одному з інтернет-ресурсів, щодо наявності в ній інформації, поширення якої в Російській Федерації заборонено. З урахуванням того, що стаття містить відомості, які спрямовані на формування позитивного образу осіб, що вживають наркотики, прийнято рішення про її блокування», — йдеться в повідомленні МВС РФ.

У Роскомнагляді заявили, що через публікацію може бути заблокований сайт видання.

Про що стаття?

18 грудня на сайті «Батенька, да вы трансформер!» вийшла стаття «Героїн — власність моделі», яка викликала величезний резонанс. Це інтервʼю з дівчиною з псевдонімом Тео, вона живе в Москві і працює програмістом фріланс. Дівчина відкрито заявляє, що близько 10 років вживає героїн, пише про це і постить фото в соцмережах. Героїня статті переконана: можна вживати «важкі» наркотики і при цьому не ставати маргіналом.

ВКонтакте / Героиня На героине

«Наркомана зазвичай відразу видно. Чому багато вживають так, що доводять себе до сірого кольору? Мені це якось незрозуміло. Я продумала до дрібниць свій підхід. І результат очевидний. Навіть фігуру виходить підтримувати без вправ. Їсти можу все, що захочу, хоч в «Макдоналдсі», — говорить вона в інтервʼю.

За її словами, її місячний дохід дозволяє їй щодня вживати героїн і при цьому жити в достатку. «Робота в офісі не відповідає моєму способу життя. У мене багато справ, повʼязаних з наркотиками: зустрітися, взяти. Все потрібно робити вчасно», — пояснює дівчина.

ВКонтакте / Героиня На героине

Тео каже, що 10-річний стаж вживання не позначився на її здоровʼї. Вона регулярно проходить медобстеження, приймає вітаміни з кальцієм (тому що кальцій вимивається з організму), гепарин (препарат, який розріджує кров), жовчогінні засоби для печінки.

«Обовʼязково правильно харчуватися: вводити в раціон молочні продукти, овочі, фрукти. Їсти по годинах. Якщо на ніч зовсім нічого не хочеться, то хоча б випити кефіру, щоб шлунковий сік не дратував стінки», — говорить вона журналістці.

Дівчина розповідає, що за здоровʼям їй допомагає стежити мама: готує їжу, купує шприци, вату, дезінфікуючі препарати. «Якщо вона знає, що я поїхала брати, то просить неодмінно передзвонити, коли приїду додому. Коли у мене багато героїну, то мама непомітно бере невелику кількість і ховає «на чорний день». Це вже багато разів мене рятувало», — додає дівчина.

Що кажуть у соцмережах?

Російська журналістка Леся Рябцева написала у Telegram, що поскаржилася на статтю в Роскомнагляд.

«Відправила скаргу з приводу статті про герич на «Батеньке». Може, хоч якась користь буде від цього закладу», — пише Рябцева.

У коментарях до публікації в Facebook «Батеньки» розгорілися дискусії: деякі користувачі вважали, що такі статті неприпустимі, інші навпаки підтримували вибір редакції.