Станцію метро «Осокорки» прикрасили 8 муралів. Серед картин — портрет Богдана Ступки та вежа Донецького аеропорту

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Станцію метро «Осокорки» в Києві прикрасили вісім муралів, які протягом чотирьох місяців створювали митців з різних куточків світу. Усі вони присвячені теми національній єдності України, пише «Радіо Свобода» .

Стіни митці розмальовували вночі, по 4—5 годин на добу. Для робіт використовувалися фасадні та балонні фарби.

Над проектом працювали художники Олександр Брітцев з України, Matthew Down та Spear з Бельгії, Apollo Tores з Бразилії, Kraser з Іспанії, Jasm One зі Швейцарії, Mata Ruda з Коста-Рики, BkFoxx зі Сполучених Штатів Америки.

Художник із Іспанії Kraser у своїй роботі Mother Land використав образи тварин з Червоної книги України. У зображення тварин інтегроване зображення Львівської ратуші та Донецького аеропорту. Між двома тваринами — світлофор у вигляді герба України, який показує напрямок територій країни.

Бельгійський художник Metthew Down у своїй роботі взяв за основу фото Авдіївки (місто в Донецькій області), що зазнала руйнувань внаслідок бойових дій. Поверх фото художник зобразив дитячий малюнок, який символізує звичайні дитячі мрії.

Також художники створили портрет актора Богдана Ступки на тлі Карпатських гір та донецьких териконів, вчителя школи з Гадяча (місто в Полтавській області) — героя АТО Володимира Доноса, молоду дівчину, яка плете килим, вежу Донецького аеропорту тощо.