«Бориспіль» припинить отримання вантажів з 24 грудня. «Укрпошта» попередила клієнтів про затримки закордонних посилок

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» з 24 грудня до 4 січня припинить отримання закордонних вантажів та посилок через великі сезонні обсяги, повідомили theБабелю в прес-службі аеропорту.

«Міжнародний аеропорт «Бориспіль» у зв’язку з великими сезонними обсягами авіавантажів вводить тимчасове обмеження на прибуття імпортних вантажів на вантажний термінал для вантажних та пасажирських повітряних суден з 24.12.2018 до 04.01.2019 року», — повідомили у прес-службі.

У «Борисполі» додають, що обмеження вводять через різке збільшення обсягів авіавантажів за останні два тижні. «Ситуація обумовлена недостатніми технічними та людськими ресурсами для своєчасної обробки вантажів у зимовий період. Аеропорт зупинив прийом імпортних вантажів для виправлення ситуації та забезпечення заходів з обробки наявних обсягів імпорту», — повідомляють у «Борисполі». Експортні та транзитні вантажі будуть оброблятися та відправлятися без введення обмежень.

Заступник генерального директора аеропорту Євген Дихне пояснив, що нині вантажопотік складає близько 300 тонн на добу у той час, коли нинішній ватажний термінал здатний приймати не більше 100 тонн. Крім того, Дихне додав, що нині у терміналі працюють тільки 50% від необхідної кількості працівників, а також не вистачає необхідної кількості техніки.

Також замдиректора аеропорту пояснив, що через введення обмежень аеропорт перестане отримувати поштові посилки, бо вони так само зберігаються у вантажному терміналі. За його словами, ситуація виправиться після закінчення новорічних свят і зниження ажіотажу.

«Укрпошта» вже попередила клієнтів про затримки в одержанні посилок. В компанії додали, що обробка експортної та транзитної пошти наразі відхиляється від графіку в 3 рази порівняно з прийнятим стандартом.

«Укрпошта докладає максимум зусиль для стабілізації ситуації. За активної ініціативи «Укрпошти» між аеропортом Бориспіль та ДФС була погоджена технологія обробки вантажів та пошти із залученням приватних сертифікованих хендлінгових компаній, що дало змогу зменшити нестачу технічних ресурсів аеропорту для обробки пошти на низку напрямків. Також стартували перші комбіновані маршрути доставки із вильотами в аеропортах ЄС», — повідомили в компанії.