Савченко і Рубану призначили крайній термін для ознайомлення зі справою

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Депутат Верховної Ради Надія Савченко та голова організації «Офіцерський корпус» Володимир Рубан повинні ознайомитися з матеріалами справи до 20 січня 2019 року. Таке рішення ухвалив Шевченківський райсуд Києва, повідомляють «Українські Новини».

Таким чином слідчий суддя Олександр Кіпчарський частково задовольнив клопотання Служби безпеки України і Головної військової прокуратури.

На їхню думку, адвокати Савченко затягують ознайомлення з матеріалами справи, які їм надали ще 30 липня. Слідство просило суд зобовʼязати захист і підозрюваних завершити ознайомлення через 7 днів.

Суд вирішив надати Савченко і Рубану термін до 19 січня 2019 року включно. Після завершення цього терміну справу передадуть до суду для розгляду по суті.

  • Савченко затримали 22 березня у Верховній Раді після того, як парламент зняв з неї недоторканність. Її разом з Рубаном звинувачують у підготовці захоплення державної влади, а також у посяганні на життя державного діяча, підготовці теракту, сприянні терористичній організації і незаконному поводженні зі зброєю.
  • 18 грудня Шевченківській районний суд Києва продовжив арешт Савченко на два місяці.
  • 13 грудня Савченко припинила голодування, заявивши, що частково втратила слух і зір.