Поліція Німеччини шукає чотирьох терористів, які фотографували аеропорти. Вони готують теракт-самогубство

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Правоохоронні органи Німеччини розшукують чотирьох імовірних терористів, які розвідували ситуацію в аеропорту Штутгарта і, можливо, планують теракти, пише Deutshe Welle.

Німеччина отримала інформацію від спецслужб Марокко, згідно з якою Європою пересувається група осіб, які планують теракт-самогубство в одному з аеропортів у німецько-французькому прикордонному регіоні на різдвяні свята.

Згідно з повідомленням, у ній містяться імена підозрюваних, які вже знає влада ФРН. Це — батько і син з федеральної землі Північний Рейн — Вестфалія, які через два дні після теракту в Страсбурзі підозріло поводилися в аеропорту імені Шарля де Голля в Парижі. «Вони підʼїхали до будівлі одного з терміналів на автомобілі з німецькими номерними знаками. Після цього один з пасажирів вискочив з машини і зробив кілька фотографій, потім обидва підозрювані втекли», — повідомляє DW.

Видання додає, що через кілька днів після цього інциденту працівники німецької федеральної поліції помітили двох підозрілих чоловіків в аеропорту Штутгарта, які також фотографували будівлю терміналу і територію аеропорту. Поліції, однак, не вдалося їх затримати. Проте записи з камер відеоспостереження дозволили встановити, що підозрілими чоловіками виявилися ті ж самі батько і син з Північного Рейну — Вестфалії. Поліція посилила контроль в 14 аеропортах Німеччини.