Вночі: на шахті в Чехії стався вибух метану, у Франції оштрафували Uber через витік даних клієнтів, а Трамп анонсував відставку глави Пентагону Меттіса

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Червоний Хрест вимагає від Росії, щоб його допустили до українських полонених моряків

Міжнародний комітет Червоного Хреста надіслав запит до Російської Федерації, щоб його представникам надали доступ до полонених українських моряків. За словами омбудсмена Людмили Денісової, у комітеті Червоного Хреста уважно стежили за подіями, що відбулися в районі Керченської протоки. У МКЧХ стурбовані ситуацією із захопленням українських моряків. А також занепокоєні станом здоров’я 24 членів екіпажу, яких утримують у СІЗО Москви.

Після вибуху метану на шахті в Чехії загинули пʼятеро осіб

У Чехії 20 грудня на шахті, розташованій біля міста Карвіна на північному сході країни, вибухнув метан. Загинули пʼятеро осіб, десятеро отримали поранення і ще восьмеро зникли безвісти. За попередньою інформацією, усі потерпілі, найімовірніше, є громадянами Польщі. На місці вибуху тривають рятувальні роботи.

У Франції оштрафували Uber через витік даних клієнтів

Національна комісія Франції з інформатики та свобод (CNIL) оштрафувала американську компанію Uber на € 400 тис. за те, що вона невчасно повідомила про масштабний витік персональних даних клієнтів, що стався 2016 року. Uber повідомив користувачам про інцидент лише в листопаді 2017-го. Витік зачепив 57 млн користувачів, зокрема 1,4 млн осіб у Франції.

Трамп анонсував відставку глави Пентагону Меттіса

Президент США Дональд Трамп заявив у Twitter, що міністр оборони країни Джеймс Меттіс вийде на пенсію наприкінці лютого 2019 року. Американський лідер також зазначив, що назве нового голову Пентагону найближчим часом і «дуже вдячний Джиму за його службу». Меттіс обіймав цю посаду з 20 січня 2017 року.

Президент Угорщини підписав «закон про рабство» попри протести проти нього в країні

Президент Угорщини Янош Адер, попри багатотисячні протести в країні, 20 грудня підписав реформу трудового законодавства, яка передбачає збільшення максимально дозволеної кількості понаднормових годин роботи з 250 до 400 годин на рік. За словами угорського лідера, пункти нової реформи аналогічні до трудового законодавства інших країн ЄС.