Facebook розробляє криптовалюту для WhatsApp

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Facebook працює над створенням криптовалюти, яка дозволить користувачам переводити гроші в месенджері WhatsApp. Насамперед компанія орієнтується на ринок Індії, пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Корпорація розробляє stablecoin (стабільну монету) —цифрову валюту, привʼязану до долара США для мінімізації волатильності.

Волатильність (тобто мінливість, від англ. — volatility) — це діапазон змінюваної ціни конкретного активу, зафіксований у певний проміжок часу (день, місяць, тиждень, рік).

Вже давно очікувалося, що Facebook займеться сферою фінансових послуг. У 2014 році компанія Facebook найняла колишнього президента PayPal Девіда Маркуса для роботи над додатком Messenger. У травні цього року він почав працювати над блокчейн-проектом у Facebook, проте подробиці публічно не розголошували.

WhatsApp користується великою популярністю в Індії, де налічується понад 200 мільйонів користувачів. Країна також лідирує у світі за кількістю грошових переказів. За даними Світового банку, у 2017 році люди переказали додому в Індію $69 мільярдів.