Slack банить акаунти користувачів за відвідування або належність до регіонів під санкціями США. Крим внесено в перелік

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Месенджер Slack почав блокувати акаунти користувачів, які мають належність чи відвідували країни/регіони, що перебувають під економічними санкціями США.

Користувачам приходить лист від Slack, де вказується, що потрапляють під санкції Крим, Куба, Північна Корея, Сирія та Іран. Якщо модератори сервісу знаходять звʼязок аккаунта з цими регіонами, то він блокується.

Як повідомляє Mashable, достатньо хоча б один раз зайти у месенджер з вищезазначеного регіону, і акаунт піде в бан. Деякі користувачі стверджують, що Slack не розбирається в тому, як давно людина відвідувала санкційні регіони та країни.

«Вони заблокували обліковий запис нашого технічного директора після його відпочинку в Криму», — написала одна з компаній з веб-дизайну.

Представник російської IT-компанії «Флан» також описав схожий випадок блокування аккаунту одного зі співробітників за відвідування анексованого Криму. «Минулого вечора один зі співробітників нашої компанії раптово і без оголошення війни отримав таку звістку від корпоративного Slackʼу про санкції США [...] Після цього життя його акаунта підійшло до свого кінця», — написав він.

«Slack сьогодні закрив мій акаунт. Я студент із Канади, у команді якого немає людей з Ірану. Slack закриває акаунти тих, хто етнічно повʼязаний з Іраном? І яке у них джерело даних про мою етнічну належність?», — написав один із користувачів.

За інформацією TechCrunch, повідомлення про блокування від Slack отримують переважно користувачі безкоштовних груп. Доступ до платних акаунтів зберігся.

У самій компанії Slack заявили, що блокування повʼязані з оновленням сервісу геолокації.