У Німеччині закрили останню вугільну шахту. Її перетворять на гігантську сонячну батарею

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Німеччині закрили останню вугільну шахту. Її перетворять на гігантську сонячну батарею

pxhere

У Німеччині закрилася остання вугільна шахта Prosper-Haniel, пише Deutsсhe Welle.

Вона розташована в колишньому шахтарському місті Ботропе. На церемонії був присутній президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. У своєму виступі Штайнмаєр наголосив, що цей етап ознаменував «завершення епохи». «Без вугілля історія Німеччини розвивалася б по-іншому», — підкреслив президент ФРН.

Штайнмаєр також подякував профспілкам, які разом з державою сприяли мирному і відповідальному згортанню видобутку камʼяного вугілля в Німеччині.

Це означає, що видобуток камʼяного вугілля в Німеччині остаточно припинився, тепер його будуть імпортувати з-за кордону. При цьому збережеться добування бурого вугілля — його отримують відкритим способом з карʼєрів та розрізів.

Як пише DW, німецька вугільна промисловість неконкурентоспроможна через зростання видобутку газу і розвитку нафтопереробки. Більшість вугільних шахт Німеччини були збиткові і не могли існувати без підтримки держави.

Крім цього, німецький уряд працює над планом щодо відмови від використання вугілля як найшкідливішого для глобального клімату копалин енергоносія.