The Daily Express написала про «третю світову війну» між Росією та Україною

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
The Daily Express написала про «третю світову війну» між Росією та Україною

Martyn Aim / Getty Images

Британська The Daily Express випустила матеріал про кризу між Росією і Україною.

У публікації «Третя світова війна: Росія направляє ракетний корабель Азов у готовності до розбірок» йдеться про те, що криза між державами може перерости у відкрите протистояння. Там згадуються слова речника МЗС Росії Марії Захарової про те, що присутні сили необхідні, щоб забезпечити безпеку регіону і Кримського моста.

«Росія не нарощує свою військову присутність в Азовському морі, там немає російських військово-морських баз, сили, які там є, використовуються для охорони Кримського мосту», — цитує Захарову видання.

  • 26 листопада Верховна Рада проголосувала за воєнний стан — його запровадили на 30 днів у Чернігівській, Вінницькій, Донецькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Запорізькій та Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.
  • Уранці 25 листопада російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом з іще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили по них вогонь. Шестеро військових були поранені.