Архієпископ Зоря: «Ми не станемо уподібнюватися агресору. Ми перемагаємо правдою»

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Архієпископ Зоря: «Ми не станемо уподібнюватися агресору. Ми перемагаємо правдою»

Гонтар Володимир / УНІАН

Всі таїнства, здійснені в церкві Московського патріархату в Україні, є частиною єдиної помісної православної церкви і залишаються чинними. Про це повідомив керівник Чернігівської єпархії ПЦУ, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря, пише «Укрінформ».

«Хотів би підкреслити, що всі богослужіння, молитви, таїнства, обряди, чини тощо є дійсними в російській церкві так само, як і у всій православній церкві. Бо російська церква — це частина єдиної святої соборної апостольської церкви», — сказав Зоря.

Він зробив цю заяву, оскільки серед віруючих зʼявилися думки, що вчинені в церквах УПЦ МП таїнства не є канонічними. Однак такі думки — наслідок багаторічної російської пропаганди щодо неканонічної Української церкви і невизнання скоєних в ній таїнств, зокрема хрещення та вінчання. Однак єдина помісна ПЦУ так себе не поводитиме.

«У боротьбі з російською агресією ми не можемо і не повинні уподібнюватися агресору. Ми перемагаємо правдою, а не брехнею, якою намагалися перемогти нас», — резюмував Євстратій.