Генпрокуратура повторно викликала на допит очільника МВС Авакова

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Генпрокуратура повторно викликала на допит очільника МВС Авакова

Гонтар Володимир / УНІАН

Генеральна прокуратура повторно викликала на допит міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у справі про можливий замах на колишнього президента Віктора Януковича в 2014 році. Про це theБабелю повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

За її словами, главу МВС викликають на допит повторно, бо минулого разу він не зʼявився.

  • Допит міністра внутрішніх справ Арсена Авакова мав відбутися 13 грудня. Це вже не перший його виклик на допит. На початку грудня прес-секретар Авакова Наталія Статівко повідомила theБабелю, що міністр піде на допит, якщо отримає повістку.
  • «Міністр і міністерство ніколи не відмовлялися. Міністр уже давав свідчення з приводу кримінальної справи про держзраду колишнього президента, думаю, що і зараз усе буде зроблено максимально відкрито», — сказала тоді Статівко.
  • У лютому 2014 року після Революції Гідності президент Віктор Янукович втік з України до Росії. Прокуратура України звинувачує Януковича за трьома статтями Кримінального кодексу: державна зрада, пособництво у веденні агресивної війни та пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки.
  • Останнє засідання суду у справі про держзраду відбулося 5 грудня 2018 року. Судові дебати завершені, а судді пішли до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.