Компанія Тігіпка примусово викуповує акції «Кузні на Рибальському» у міноритаріїв

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Підконтрольна Сергію Тігіпку кіпрська Еwins Ltd, що володіє 94% акцій «Заводу «Кузня на Рибальському», оголосила про примусовий викуп акцій у міноритаріїв ПРАТ, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За даними системи розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, було розміщено публічну безвідкличну вимогу, за якою акції заводу будуть викуповуватися у міноритарних акціонерів за ціною 2589,14 грн за акцію (номінал 49 грн). Ціна викупу визначена за результатами незалежної оцінки.

До останнього часу основним акціонером заводу з пакетом в 73,9067% акцій виступав інвестиційний фонд Prime Assets Capital, в якому були сконцентровані активи президента України Петра Порошенка.

Другим за величиною акціонером з пакетом в 20,1280% акцій виступав інвестфонд «ВІК», що сконцентрував активи народного депутата Ігоря Кононенка.

  • 15 листопада Еwins Liмiтеd, що входить у групу компаній «ТАС» Тігіпка, підписала з інвестфондом Prime Assets Capital Порошенка угоду о про придбання заводу «Кузня на Рибальському». Кошти від покупця будуть надходити окремими траншами протягом декількох років за узгодженим сторонами графіком.
  • Максимальна ціна, за яку компанія Еwins Liмiтеd, афілійована з бізнесменом Сергієм Тігіпком, могла придбати завод «Кузня на Рибальському» у президента Петра Порошенка, становить $300 млн.
  • Порошенко пояснював рішення продати завод тим, що хоче уникнути конфлікту інтересів.