Вночі: В ООН прийняли резолюцію України щодо Криму, від цунамі в Індонезії загинули 170 осіб, на Будинку профспілок у Києві вперше запустили годинник з 2014 року

Дата:
Вночі: В ООН прийняли резолюцію України щодо Криму, від цунамі в Індонезії загинули 170 осіб, на Будинку профспілок у Києві вперше запустили годинник з 2014 року

Getty Images Ericsphotography

В ООН прийняли резолюцію України щодо Криму

Генеральна асамблея ООН підтримала резолюцію «Ситуація з правами людини в АР Крим та місті Севастополь, Україна». У документі йдеться про порушення прав людини на анексованому півострові, згадуються політвʼязні Олег Сенцов, Володимир Балух і Емір-Усеїн Куку. У резолюції Росія засуджується за захоплення Криму і переслідування українців. 65 країн проголосували «за», 70 — утрималися, серед них Вірменія, Білорусь, Китай, Куба, КНДР, Індія, Іран, Казахстан, Сербія, ПАР, Сирія, Таджикистан, Узбекистан і Зімбабве.

В Індонезії від «вулканічного» цунамі загинуло 170 осіб

SEMI / Getty Images

На західне узбережжя Індонезії в суботу ввечері обрушилося цунамі. У Національному управлінні зі стихійних лих заявили, що цунамі виникло через зрушення дна внаслідок виверження вулкана Кракатау. Зруйновані десятки будинків і готелів на узбережжі. Через 12 годин після цунамі влада повідомила про 745 постраждалих, 30 людей вважаються зниклими безвісти, число жертв зросло до 168 осіб.

Трамп через «шатдаун» проведе Різдво в Білому домі

The White House / Flickr

Президент США Дональд Трамп не поїде до резиденції Мар-а-Лаго у Флориді і проведе різдвяні канікули в Білому домі. «Через припинення роботи уряду президент Трамп залишиться у Вашингтоні, а перша леді повернеться із Флориди, щоб вони могли відсвяткувати Різдво разом», — заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

У Києві вперше після Майдану запустили головний годинник на Будинку профспілок

tsn.ua

У столиці вперше з 2014 року відновили роботу електронного табло на Будинку профспілок. Поки що годинник працює в тестовому режимі, показує не лише час, а й погодні умови. Нове табло більше попереднього за розміром і працює в циклічному режимі. Запустити новий годинник для постійної роботи обіцяють вже за тиждень.