Стадіон лондонського Тоттенгема потопає у смітті. Клуб не може зʼясувати з владою, хто чиститиме вулиці після матчів

Дата:
Стадіон лондонського Тоттенгема потопає у смітті. Клуб не може зʼясувати з владою, хто чиститиме вулиці після матчів

Tottenham Hotspur ‏/ Twitter

Один з найбагатших клубів англійської Премʼєр-ліги Тоттенгем Готспур почав тяжбу з владою лондонського району Герінгей через прибирання території навколо стадіону White Hart Lane. Про це пише The Guardian.

Представники ФК заявили, що бруд і незаконні сміттєзвалища на вулицях навколо White Hart Lane, який знаходиться в північній частині Лондона (у не надто багатому районі Герінгей), зашкодять іміджу клубу. Адміністрація клубу вважає, що влада району повинна фінансувати прибирання прилеглих вулиць після матчів та інших подій на стадіоні.

У відповідь місцеві чиновники заявили, що кожне прибирання після матчів обійдеться клубу близько 8 000 фунтів стерлінгів. Цю суму назвали мізерною на тлі річного обороту ФК в 306 млн фунтів і річного прибутку в 58 млн фунтів. Середня річна зарплата гравця першої команди становить 3,5 млн фунтів.

White Hart Lane з 1899 року є домашнім стадіоном Тоттенхем. У 2017 році стару арену знесли заради будівництва нового стадіону — Tottenham Hotspur Stadium. Окрім матчів там планується проводити концерти та спортивно-розважальні заходи.

Зі свого боку Тоттенгем або «Шпори», як їх ще називають, також вимагають від влади відремонтувати частину вулиці Тоттенгем-Гай-роуд, яка веде до нового стадіону ФК.

Рада району Герінгей відмовилася коментувати скандал, а прес-секретар райради зазначив, що «прибирання вулиць завжди було частиною вимог плану територіального управління для нового стадіону».