Вночі: Підписано указ про вихід США з Сирії, в Болгарії поліція заважала акції на підтримку українських моряків, а в Барселоні на свята можливі теракти

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вночі: Підписано указ про вихід США з Сирії, в Болгарії поліція заважала акції на підтримку українських моряків, а в Барселоні на свята можливі теракти

Faktor.bg

Підписаний указ про вихід США з Сирії

За даними телеканалу CNN, міністр оборони Джеймс Меттіс підписав наказ про виведення американських військ із Сирії. У документі йдеться про те, як і коли будуть виведені війська США з Сирії, але джерело американського телеканалу відмовилося повідомити ці подробиці.

James Mattis / Wikipedia

У Болгарії поліція перешкоджала проведенню акції на підтримку українських моряків

Faktor.bg

У столиці Болгарії Софії поліція перешкоджала акції на підтримку українських моряків. Вона проходила біля храму Святої Неділі, під ялинкою, яку посол Росії Анатолій Макаров подарував Софії від імені уряду Москви. Перед ялинкою розклали паперові кораблики, на яких написали імена українських моряків.

На місце прибула поліція, яка назвала акцію незаконною, оскільки вона не була узгоджена з владою. Крім того, за даними ЗМІ, поліція зривала з ялинки гірлянди кольорів українського прапора і паперові кораблики.

Держдеп США попередив про можливі теракти в Барселоні на різдвяні свята

Jessica Ashley / Flickr

Державний департамент США закликав жителів і гостей Барселони бути особливо уважними під час новорічних і різдвяних свят.

«Виявляйте підвищену обережність у зонах руху транспорту, в тому числі автобусів, в районі Барселони Ла Рамбла під час різдвяних і новорічних свят. Терористи можуть атакувати майже або взагалі без попередження, обравши за ціль туристичні місця, транспортні вузли та інші громадські місця» — сказано в повідомленні Держдепу в Twitter.

Поліція оголосила нагороду за інформацію про осіб, які запускали дрони над аеропортом Ґатвік у Лондоні

covbear / Flickr

Поліція Сассексу оголосила про нагороду в 50 тисяч фунтів стерлінгів за інформацію про причетних до запуску дронів. Інформатори повинні звернутися до добровільної організації Crimestoppers. Вона переправить дані в аеропорт.

Раніше стало відомо про затримання двох підозрюваних у запуску дронів. Однак, як повідомляє поліція графства, їх відпустили без висунення звинувачень.