Керченський міст і воєнний стан в Україні. Росіяни назвали головні події року

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Керченський міст і воєнний стан в Україні. Росіяни назвали головні події року

Alexei Pavlishak \ TASS via Getty Images

Відкриття Керченського мосту більшість росіян вважає головною подією 2018 року. Такі дані соцопитування оприлюднив російський «Левада-Центр» .

47% респондентів назвали відкриття Керченського мосту «найважливішою подією року». У трійку також потрапили пенсійна реформа (46% опитаних) і вибори президента Росії (37%).

Ще 36% опитаних назвали такою подією проведення Чемпіонату світу з футболу в Росії. 34% назвали серед найважливіших подій пожежу в торговому центрі «Зимняя вишня» в Кемерово, ще 28% — масове вбивство в Керченському політехнічному коледжі.

Чверть опитаних росіян відзначили як найважливішу подію «конфлікт у Керченській протоці» та введення воєнного стану в Україні. Опитування проводилося 13—19 грудня, у ньому брали участь 1600 осіб.

  • Вранці 25 листопада російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом із ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеса в порт Маріуполь. Під час виходу кораблів з Керченської протоки російські прикордонники відкрили по них вогонь. Троє військових були поранені.
  • Вже наступного дня Верховна Рада проголосувала за воєнний стан — його запровадили на 30 днів у Чернігівській, Вінницькій, Донецькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Запорізькій та Херсонській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.