«Поверніть нас додому». Наймолодший з полонених моряків написав лист з російського СІЗО

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

18-річний полонений український моряк Андрій Ейдер з катера «Бердянськ», який був атакований російськими кораблями в Керченській протоці, написав із російського СІЗО «Лефортово» лист, де розповів про своє утримання та стан здоровʼя після поранення.

Лист опублікувала журналістка Анастасія Турчин.

«Умови... можна сказати нормальні. Є книги, електрочайник, холодильник, батареї гріють, могло бути набагато гірше. Рани гояться, можу ходити нормально, кульгаю. По сходах підніматися і спускатися важко, на жаль, сильне навантаження на ноги, руками за поручні хапаюся і йду. Банально поки не можу ногу лежачи вертикально вгору підняти, немає сили», — написав моряк.

Він також подякував людям за листи і передачі, а також висловив сподівання про швидке повернення на батьківщину, проте сильно в це не вірить.

«Мрію, щоб нас відпустили принаймні до кінця січня, але мені здається, що моїй мрії не судилося здійснитися. Поняття не маю, як це все затягнеться — півроку, рік [...] Найважче — дивитися у вікно і бачити далеко сотні машин, людей, які вільні. Здається, ось вона, свобода, вона так далеко і так близько», — зазначив Ейдер.

У кінці листа він попросив не забувати про полонених моряків, оскільки вони всі вірні Україні.

«Не хочеться, щоб про нас забували, адже 24 людини сидять просто так в СІЗО іншої країни. А всі ці люди — військові, вони служать народу України. Хочеться, щоб народ памʼятав... Поверніть нас додому... (Не забувайте нас...)», — написав моряк.

Facebook / Таїсія Турчин