Times оприлюднила дані журналістів російського радіо Sputnik. Їх підозрюють у інформаційній війні проти Великобританії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Times оприлюднила дані журналістів російського радіо Sputnik. Їх підозрюють у інформаційній війні проти Великобританії

Alan Levine / Flickr

Британське видання Times опублікувало дані співробітників російського радіо Sputnik, що базується в Единбурзі.

Окрім фото, видання оприлюднило їхні імена та посади, а також опублікувало заклик шотландського парламентаря Алекса Коула-Хемілтона до позбавлення агентства акредитації.

Такий свій вчинок видання пояснило тим, що підозрює журналістів у веденні інформаційної війни проти Великобританії. За даними видання, Кремль спонсорував кібератаку минулого місяця на Інститут державного управління (IFS). Це аналітичний центр, створений для протидії російській дезінформаційній війні.

Автори статі звернули увагу на те, що російський англомовний новинний канал Russia Today та інтернет-радіостанція Sputnik першими повідомили деталі кібернападу. На думку журналістів, Кремль використовує свої засоби масової інформації для посилення впливу.

Посольство Росії у Великобританії заявило, що «публікація особистих даних журналістів, у «кращих традиціях» сайту «Миротворець», а також заклики конфіскувати майно ЗМІ повинні також привернути увагу ОБСЄ». Крім того, в Росії вважають, що це загрожує безпеці журналістів.

  • «Роскомнадзор» почав перевірку контенту британського телеканалу BBC World News та інформаційного порталу «Бі-Бі-Сі».
  • Перевірка почалася після того, як британський медіа-регулятор Ofcom заявив про серйозні порушення російської телекомпанії RT.
  • За даними Ofcom, RT порушила правила неупередженості в програмах новин, які транслювалися в березні та квітні, зокрема щодо висвітлення отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Інші порушення, на думку регулятора, включають випадки, коли журналісти в інтервʼю не вступали з гостями в дискусію щодо неоднозначних тем і замість цього погоджувалися зі своїм гостем.