Brexit ставить під загрозу виживання пінгвінів. Групи захисту дикої природи дуже стурбовані

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Brexit ставить під загрозу виживання пінгвінів. Групи захисту дикої природи дуже стурбовані

Cassidy Mills / Unsplash

Вихід Великобританії зі складу Євросоюзу загрожує збереженню великої кількості пінгвінів. Йдеться про європейські програми щодо збереження диких тварин. Про це пише Politico.

Заморські території Великобританії — дім для великої кількості диких тварин, у тому числі й пінгвінів. Королівство відповідальне за найбільшу кількість цих птахів у світі.

Групи захисту дикої природи у Великобританії та на її заморських територіях заявляють, що вони «гостро стурбовані майбутнім проектів щодо збереження видів у Британії та на її великих територіях за кордоном, які раніше фінасувалися ЄС». Захисники стверджують, що департамент навколишнього середовища не твердо переконаний, що він замінить готівкові кошти ЄС після 2020 року, і побоюються, що наслідки для зникаючих видів будуть жахливими.

В уряді ж запевняють, що Велика Британія і так взяла на себе лідерство у питаннях збереження навколишнього середовища.

«Оскільки ми виходимо з ЄС, у нас зʼявляється унікальна можливість створити навіть більш яскраве, зелене майбутнє для Обʼєднаного Королівства на його умовах. Ми визнаємо важливість державного фінансування підтримки цієї сфери і ми вивчаємо можливості надання коштів після виходу з ЄС», — зазначили представники уряду.