«У цьому світі ви тримаєте лад». Меттіс привітав американських військових із Різдвом

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
«У цьому світі ви тримаєте лад». Меттіс привітав американських військових із Різдвом

James N. Mattis / Flickr

Міністр оборони Джеймс Меттіс побажав американським військовим щасливого Різдва і працював в офісі у свято після того, як президент США Дональд Трамп вигнав секретаря на два місяці раніше, ніж він планував піти у відставку. Про це пише The Hill.

«Для тих, хто в полі чи на морі, «на варті у ніч» в цей святковий сезон, ви повинні визнати, що продовжуєте горду спадщину тих, хто стояв на варті в минулі десятиліття», — написав Меттіс у святковому листі американським військовим.

«У цьому світі, переповненому змінами, ви тримаєте лад. Грозові хмари наступають, але завдяки вам ваші співгромадяни живуть у безпеці вдома».

«Щасливого Різдва, і нехай береже вас Бог», — підсумував Меттіс.

У четвер Меттіс подав у відставку після того, як президент вирішив вивести всі війська США з Сирії.

У своєму листі про відставку Меттіс сказав, що його світогляд не «відповідає» поглядам Трампа, і додав, що «більше чотирьох десятиліть» досвіду навчили його цінувати такі альянси, як НАТО і коаліція проти «Ісламської держави», і стійкість проти таких суперників, як Росія і Китай.

У листі Меттіс сказав, що піде у відставку в кінці лютого.

Але в неділю Трамп оголосив, що він прибирає Меттіса та призначає свого заступника Патріка Шанахана виконуючим обовʼязки секретаря з 1 січня.

В інтервʼю газеті The Seattle Times, опублікованому в понеділок, брат Меттіса Том сказав, що секретар не злиться на те, що його вигнали рано. Меттіс родом зі штату Вашингтон, де досі живуть його брат і мати.

«Він був дуже спокійний, — сказав Тому Меттіс газеті. — Дуже, по суті немає гніву».

Том Меттіс додав, що його брат цінує Конституцію, тому він «завжди буде давати свої найкращі поради й говорити правду владі, незалежно від наслідків».