Завершення воєнного стану: Порошенко збирає РНБО, а нардепи — позачергове засідання Верховної Ради

Автори:
Олена Мельник, Оксана Коваленко
Дата:
Завершення воєнного стану: Порошенко збирає РНБО, а нардепи — позачергове засідання Верховної Ради

Марків Михайло / УНІАН

Сьогодні, 26 грудня, під головуванням президента Петра Порошенка відбудеться засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО). На ньому підіб’ють підсумки воєнного стану, повідомили theБабелю кілька незалежних одне від одного джерел.

Водночас депутат Верховної Ради Леонід Ємець («Народний фронт») анонсує збір підписів за проведення позачергового засідання парламенту. Дія воєнного стану має завершитись 26 грудня о 14 годині, але за потреби може продовжитись іще на один місяць.

«Здається логічним і чесним перед країною провести в день завершення воєнного стану окреме засідання ВР. Розібратись, чи є потреба в продовженні, чи мета вже досягнута. Що саме було зроблено. Які висновки. Заслухати звіт воєнного керівництва. Продемонструвати українцям, кінець кінцем, що це все було серйозно і єдиний в країні Парламент відчуває відповідальність і працює в цей історичний момент», — повідомив нардеп на своїй сторінці у Facebook .Він зазначив, що для проведення засідання необхідно 150 підписів.

У коментарі theБабелю Ємець повідомив, що проситиме про закрите засідання Верховної Ради.

«Я б наполягав на закритому засідання, бо інформація, яку будуть оголошувати на засіданні РНБО, буде публічною, в тому числі доступна нашому ворогу, а ми як депутати маємо доступ до державної таємниці», — пояснив він.

На засіданні підбиватимуть результати воєнного стану в Україні.

«Звіт має бути перед парламентом… Я вважаю неправильно, коли парламент розбігся, хто куди, а РНБО буде звітувати перед українським народом», — додав він.