У Росії українського юриста засудили до 8 років колонії суворого режиму

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Росії українського юриста засудили до 8 років колонії суворого режиму

Одноклассники

У Росії Нижньогородський обласний суд засудив юриста з Полтавської області Ігоря Кияшка до восьми років колонії суворого режиму. Громадянина України визнали винним у шпигунстві та спробі контрабанди військового обладнання. Про це повідомляє «Коммерсантъ» та інші російські ЗМІ.

Захист Кияшка не буде оскаржувати вирок, щоб уникнути посилення покарання. Процес проходив у закритому режимі нібито у звʼязку з наявністю в матеріалах розслідування документів, що містять державну таємницю.

За версією російського слідства, Ігор Кияшко, який часто відвідував Нижній Новгород для купівлі бактеріофагів для своєї дитини, за завданням Служби безпеки України шукав деталі двигунів військових літаків і збирав документи про зенітно-ракетні комплекси, які випускає Нижньогородський машинобудівний завод концерну «Алмаз-Антей».

  • Ігор Кияшко — житель міста Лубни Полтавської області. Його затримали 10 квітня в Нижньому Новгороді (Росія), коли той приїхав туди за ліками для свого сина. Кияшко звинувачення в шпигунстві категорично заперечує.