Запуск єдиного квитка у Києві відклали. Коли чекати на появу універсальної картки для проїзду?

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Старт продажу єдиного електронного квитка для оплати проїзду у комунальному транспорті Києва відкладається. Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації (КМДА), передають «Українські новини».

Єдиний електронний квиток на січень КМДА планували почати продавати 26 грудня, однак старт продажів зірвався з технічних причин.

«Презентація квитка переноситься з технічних причин та відбудеться вже після свят», — розповіли в держадміністрації міста.

З 1 листопада в Києві почали тестувати роботу електронного квитка на усі види комунального громадського транспорту. У міському транспорті вже встановлено близько 1 200 валідаторів — спеціальних зчитувальних пристроїв. Крім того, модернізували під єдиний квиток і частину турнікетів в метро.

  • Е-квиток — це спеціальна проїзна картка, яку після покупки можна поповнювати. Його ціна складе близько 40 гривень. Для оплати проїзду пасажира досить буде піднести квиток до валідатора.
  • Контролери у громадському транспорті матимуть спеціальні прилади для перевірки е-квитків.
  • Очікується, що в повну силу система запрацює на всіх видах міського пасажирського транспорту з 31 жовтня 2019 року.
  • У 2019 році «Укрзалізниця» планує підняти тарифи на перевезення пасажирів Україною двічі на 12%.
  • theБабель зʼясував, як розпорядитися січневими вихідними, і представив ідеальний автомобільний маршрут до Берліна і назад.