Порошенко заявив про нові санкції проти Росії за незаконні вибори на Донбасі та агресію в Чорному морі

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Порошенко заявив про нові санкції проти Росії за незаконні вибори на Донбасі та агресію в Чорному морі

European People's Party / Flickr

Україна планує ввести нові санкції проти Росії за незаконне проведення виборів на окупованій території Донбасу та агресію в Чорному морі. Про це заявив президент Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони 26 грудня.

«Сьогодні на порядок денний засідання Ради національної безпеки і оборони внесені для прийняття рішення щодо застосування санкцій України за незаконне проведення виборів на території окупованій на Донбасі, за агресію проти нашої держави в Чорному морі біля Керченської протоки до тих, хто атакував наші кораблі, тих, хто був причетний до незаконних судових процесів, до затримання, тих, хто віддавав накази», — сказав Порошенко.

Президент підкреслив, що обмеження застосують до депутатів Державної думи Росії та російських підприємств.

«Ми бачимо політичну підтримку і участь Державної думи в цьому процесі, значна кількість депутатів Державної думи, зокрема від фракцій «Єдина Росія» і ЛДПР, також рішенням вводяться до санкційного списку», — заявив голова держави.

Також Порошенко підкреслив, що за ініціативою України в рішення Ради Європейського Союзу внесено необхідність початку обговорення Азовського пакету санкцій проти РФ.