В Україні зʼявився ще один «Опозиційний блок»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство юстиції зареєструвало партію «Опозиційний блок — Партія миру і розвитку», повідомляють «Українські Новини».

Формально партія була зареєстрована 13 червня 2014 року, а її головою є співробітник «Метінвесту» Віталій Кисіль. Але, як пише агентство, чотири роки тому такої партії не існувало. 13 червня 2014 року була зареєстрована Індустріальна партія України, головою якої став Ростислав Шурма — генеральний директор металургійного комбінату «Запоріжсталь» і син народного депутата від «Опозиційного блоку» Ігоря Шурми.

Як розповів агентству юрист «Опозиційного блоку» Олександр Пузанов, цю партію створила «група Колеснікова-Новинського-Вілкула». За словами Пузанова, зʼїзд групи був скликаний 15 грудня всупереч статуту «Опозиційного блоку», і 18 грудня Окружний адміністративний суд заборонив Мінʼюсту реєструвати його рішення.

Група народних депутатів фракції «Опозиційного блоку», що увійшла до обʼєднання «Опозиційна платформа — За життя» виступила з заявою, в якій назвала проведення зʼїзду «рейдерською атакою на партію».